Analytiikka

Zoined-integraatio mahdollistaa automaattisen tiedon siirtämisen rajapinnan avulla Restolution-järjestelmää käyttävistä toimipaikoistasi Zoinedin raportointi- ja analytiikkapalveluun. Hyödynnä Restolutionista saatava tieto tehokkaasti itsesi sekä tarvittaessa työntekijöidesi käyttöön. Web- tai mobiilisovelluksen visuaalisten käyttäjäkohtaisten raporttien avulla voit kasvattaa myyntiäsi ja katteitasi, tehostaa markkinointiasi, ennustaa kysyntääsi sekä optimoida hävikin määrää toimipaikoissasi.

Zoinedissa on suoraan käytettävissä satoja mittaristoja ja mittareita kahvila- ja ravintolaliiketoiminnan käyttöön.

Voit tilata itsellesi visuaaliset sähköpostiraportit saapumaan sähköpostiisi haluamanasi aikana. Tarvittaessa pääset yhdellä klikkauksella analysoimaan mittareidesi kehitystä erilaisilla raporteilla ja dashboardeilla.

Palvelua on salamannopeaa käyttää ja lukuihin on helppo porautua tarkemmalla tasolla.

Zoinedin kahvila- ja ravintolaliiketoimintaan suunnattu palvelu tukee myös muita tietolähteitä kuten työtuntitietoja erillisestä työajanhallintajärjestelmästä tai Restolutionista itsestään. ”Myynti per työtunti” ja ”Työvoimakustannus per myynti -%” mittarit auttavat optimoimaan työvoiman käytön tehokkuutta. Palvelun avulla on myös helppo seurata ”Myynti per asiakaspaikka” -mittaria toimipaikkoja keskenään vertailtaessa. Kaikille mittareille on myös mahdollista asettaa budjetteja eri tasoilla ja seurata toteutumia budjettivertailuja vasten. Myös vertailukelpoisen myynnin seuraaminen on tehty helpoksi.

Palvelu on helppo ottaa kuukauden ilmaiseen kokeiluun Kassamagneetti Oy:n valmiilla Restolution-dataintegraatiopaketilla. Palvelua voi käyttää myös mobiililaitteilla milloin vain ja mistä vain.

Zoinedia käyttävät Restolution-asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä:

Picnicin konsernin (Picnic- ja La Torrefazione-ketjut) talousjohtaja, Henrik Johansson, kertoo käyttävänsä Zoinedia päivittäin.

”Datan visualisointi auttaa hahmottamaan asioita nopeasti. Pystyn todella helposti ja nopeasti seuraamaan esimerkiksi vertailukelpoista myyntiämme lounasaikaan ja ymmärtämään trendejä eri kahvilasegmenteissämme. Eri kellonaikojen analyysillä on helppo löytää vaikkapa aamumyynnin haasteet ja tehdä nopeasti korjaavia toimenpiteitä. Välillä kohdistamme esimerkiksi kampanjoita tietyille kahviloille analyysin tuloksena.”, Henrik kertoo.

"Hävikin seurannan ansiosta hävikkiongelmiin on pystytty reagoimaan välittömästi ja hävikki on vähentynyt huomattavasti. Zoinedin analytiikkatuotteessa tapahtuu jatkuvasti paljon positiivista kehitystä ja organisaatio on ketterä, joten olen hyvin tyytyväinen tuotteeseen ja Zoinedilta saamaani tukeen ja palvelun tasoon.”, Henrik kiittelee.